PRESENTACIÓ


Benvingudes  i  benvinguts  a  l’Itinerari  Botànic  Didàctic!


El projecte ITINERARI BOTÀNIC DIDÀCTIC ja està en marxa en l'IES RODOLFO LLOPIS. Este projecte naix de la implicació del departament d'Agrària, amb la il·lusió de transmetre als alumnes nostra passió per la conservació del medi natural i fomentar el coneixement de la riquesa botànica del nostre entorn. El projecte s'engloba dins del PIIE d'innovació i investigació educativa, per la qual cosa ha rebut una assignació econòmica per part de la Conselleria competent en matèria d'educació de la Generalitat.

L'import de la dita assignació s’ha destinat íntegrament a la realització d'un itinerari botànic didàctic. L'execució de les obres realitzada per part de l'alumnat dels cicles formatius del Grau Superior en Gestió Forestal i del Medi Natural, del Grau Mitjà en Aprofitament i Conservació del medi natural i de FPB en Agrojardinería i Composicions florals i s'engloba com a part dels continguts pràctics en els diferents mòduls.

El projecte és una iniciativa interdisciplinària, intercultural, interetapa i plurilingüe que permetrà als alumnes conéixer i apreciar la riquesa botànica del nostre entorn. L'aspecte del plurilingüisme s'enfocarà, d'una banda des de l'aprenentatge, per part dels alumnes receptors, dels noms comuns en valencià i castellà. D'altra banda, els alumnes del mòdul de Tècniques d'Educació Ambiental, guiaran la visita en castellà, valencià i anglés, a diferents grups de diferents edats.

El  nostre  objectiu  ha  estat  dissenyar  i  realitzar  un sender  didàctic  perquè  tingues una  experiència botànica i que gaudeixes coneixent la flora mediterrània i les característiques d’aquest  ecosistema. Què estàs a punt de trobar-hi?

·         Mapa  de  l’itinerari  elaborat  per  alumnat  de Topografia Agrària.

·         24  espècies  de  flora  típiques  de  l’ecosistema mediterrani  identificades  per  les  i els  alumnes  de Botànica Agronòmica i Fonaments Agronòmics.

·         24  cartells  d’identificació  de  plantes  amb el seu nom científic i comú (en valencià, castellà i anglés) i l’accés amb codi QR a una fitxa botànica, elaborats per  les  i  els  alumnes  de  Tècniques  d’Educació Ambiental (TEA). 

·         24  definicions  etimològiques  que expliquen d‟on venen  els  noms  científics  de  les  plantes,  si  són tòxiques,  si  tenen  propietats  medicinals,  etc., elaborades per alumnat de Cultura Clàssica i Llatí. Textos  i  noms  comuns  traduïts  en  el  mòdul d’Anglés Tècnic.

·         Arranjament  i  plantació  realitzat  per  alumnat  de Repoblacions  Forestals  i  Tractaments  Silvícoles  i Operacions Bàsiques de Preparació del Terreny.

·         Plantació  d’arbres  singulars  realitzada  durant  el Dia de l’Arbre i gestionada por alumnat de TEA.


Les  i  els  alumnes  i  professores  i  professors  que  han participat creant aquest projecte durant el curs 2017–2018 pertanyem a:

· Cicles  formatius:  Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural, Mitjà d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, Bàsic d’Agrojardineria i Composicions Florals.

·    Cursos de 3r i 4 t  ESO assignatura de Cultura Clàssica i Llatí, i 3r curs de Biologia i Geologia.

·    Infantil  i  Primària  del  CEIP  Bernat  de  Sarrià participant en el Dia de l’Arbre i especialment 2 n  de Primària  amb  l’assignatura  de  Coneixement  del Medi.

·      Departament  d’Agrària  i  de  Biologia:  Creant  i actualitzant la web del projecte.

Desitgem que gaudeixes i aprengues  amb nosaltres!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Quercus coccifera

Ceratonia siliqua

Celtis australis