EL PROJECTE
De
què va tot açò...
Aquest projecte sorgeix de la preocupació, com a docents, de fomentar i formar en la conservació del medi natural, d'una forma interdisciplinari i intercultural.
Els objectius fonamentals què els alumnes assoleixen són:
- Aprendre dels ecosistemes de una forma vivencial, reflexionant sobre el respecte, la protecció i conservació.
-
Interrelacionar matèries i alumnat de primària, secundària i
cicles formatius.
-
Dissenyar i realitzar un itinerari didàctic botànic en la zona de
plantació realitzada l'any anterior.
-
Dissenyar, realitzar i utilitzar els materials educatius necessaris.
Per a fer possible tot açò s'han seleccionat alguns dels objectius corresponent a cada nivell per tal d'incloure-lo al seu curriculo, seleccionant les competències bàsiques a treballar en cada activitat i establint els criteris d'avaluació corresponent.
La metodologia utilitzada, pràctica i investigadora, possibilitarà la reacció i mobilització de l'alumnat, fomentant la il·lusió pels coneixements naturals. L'autoaprenentatge és fonamental, també la cooperació i la integració dels diferents nivells.
Partirem,
com sempre, del coneixements previs i anem construint nous mitjançant
un aprenentatge significatiu i comprensiu per a ells.
Es
tracta de desenvolupar, així mateix, un aprenentatge inclusiu,
cooperatiu i solidari, respectant les diferències i valorant-les.
A més, recolzant el plurilingüisme, s'integren les dos llengües cooficials de la nostra comunitat i, com a llengua estrangera, l'anglés. A més a més, es fa ús del llatí per a fer un tractament etimològic dels noms científics.
Aquest projecte ha de ser viable tècnicament, econòmicament i, per damunt de tot, perdurable en el temps. Per tant, un projecte sostenible del què podran gaudir altres Centres escolars, familiars i veïns de Callosa d'En Sarrià, així com eina turística per al municipi.
Comentarios
Publicar un comentario